Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2010-11-09

A A A POLEĆ DRUKUJ

Tradycyjne smaki na co dzień, czyli ulubione zupy Polaków

150x110

Są zupy, bez których nie wyobrażamy sobie świąt, rodzinnych spotkań i codziennego obiadu. Boże Narodzenie bez barszczu czerwonego? Niedzielny obiad bez rosołu? To nie może się udać! Marka WINIARY zachęca do rozpoczynania każdego obiadu od zupy i zaprasza do spróbowania produktów z nowej linii WINIARY Nasza Specjalność. 12 tradycyjnych, lubianych przez Polaków smaków, jest teraz dostępnych w nowoczesnej odsłonie: bez dodatku glutaminianu sodu. 

Zupa jest naszym narodowym specjałem. Podaje się ją jako pierwsze danie domowego obiadu, jest też obowiązkowym elementem menu każdej restauracji. Nie powinien zatem dziwić fakt, że rocznie Polacy spożywają około (bagatela!) 4,5 mld litrów zup. Nawet, jeżeli w trakcie tygodnia nie zawsze znajdujemy czas na dwudaniowy obiad, obowiązkowo gości on na naszych stołach w weekendy i święta. W codziennych wyborach pozostajemy tradycjonalistami. Na naszych stołach królują klasyczne smaki, znane od lat, a miłość do pomidorowej i rosołu zdaje się być przekazywana z pokolenia na pokolenie. Kochamy też ogórkową, grochową i barszcz. Nic dziwnego, że to właśnie te zupy najczęściej pojawiają się na naszych stołach.[1]

Tradycyjne smaki w nowej odsłonie to motto linii zup WINIARY Nasza Specjalność, teraz dostępnych bez dodatku glutaminianu sodu i konserwantów. Prostota i szybkość przygotowania pozwalają łatwo włączyć je do codziennego menu, dzięki czemu, kiedy tylko chcemy, możemy rozpocząć rodzinny obiad od smacznej i pożywnej zupy (każda torebka to porcja dla całej rodziny!).

Każdą z zup można też traktować jako bazę – dodając inne składniki według swojego uznania i  preferencji smakowych.  Zupy WINIARY Nasza Specjalność mogą być doskonałą inspiracją do kulinarnych eksperymentów i rozwijania kreatywności w kuchni. Ciekawym pomysłem jest np. dodanie do zupy pomidorowej sera mozarella, a do jarzynowej – serka topionego.  Więcej podpowiedzi znajduje się na stronie www.winiary.pl.

W linii zup WINIARY Nasza Specjalność dostępne są zupy: jarzynowa, fasolowa, grzybowa, grochowa, barszcz czerwony, krupnik, pomidorowa, rosół, żurek, ogonowa, barszcz biały oraz żurek z grzybami – w sumie 12 tradycyjnych smaków, którymi możemy codziennie rozpoczynać obiad!

 ***

WINIARY to marka, która od 70-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie – w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które w szybki i prosty sposób pozwalają przyrządzić domowy posiłek. W obrębie 5 linii zup dostępnych w ofercie WINIARY: Bukiet Warzyw, Jak u Mamy, Nasza Specjalność, Zupy ekspresowe oraz Zupy instant w słoikach, marka oferuje 29 zup, które codziennie goszczą na polskich stołach!



[1] Badania PBS DGA „Zupy mówią”. Pełna wersja badania dostępna pod adresem: http://winiary.pl/zupytonaszaspecjalnosc/ZupaMowi.aspx

 

 





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS