Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2010-11-26

A A A POLEĆ DRUKUJ

Finezja w kuchni – kuleczki ziemniaczane Pommes Noisettes od McCain

Aromatyczna chrupiąca skórka na zewnątrz, a w środku prawdziwa niespodzianka – delikatne purée ziemniaczane! To stylowy specjał firmy McCain, który idealnie sprawdzi się do obiadu zamiast standardowych ziemniaków. Pommes Noisettes można jeść na okrągło. Dzięki nowej recepturze z mniejszą ilością soli są jeszcze zdrowsze.

Weekendowe spotkanie z najbliższymi przyjaciółmi to czas relaksu. Smak tych wyjątkowych chwil podkreśli wspólnie przygotowany obiad lub kolacja. Niezależnie od tego kto Cię odwiedził, wszystkich bez wyjątku zachwycą potrawy podane w towarzystwie kulek ziemniaczanych Pommes Noisettes. Delikatne i puszyste puree rozpływające się w ustach to prawdziwy ziemniaczany przysmak. Ten sposób podawania ziemniaków znany był już prawdopodobnie w starożytności, jednak do dziś kusi wyśmienitym, kremowym smakiem, który w połączeniu z chrupiącą skórką zapewni niesamowite doznania naszym kubeczkom smakowym.   W złotych kulkach Pommes Noisettes zamknięte zostało purée przygotowane z najwyższej jakości ziemniaków, co pozwoliło na zachowanie ich naturalnego, intensywnego smaku. Pommes Noisettes zaspokoi podniebienie największego smakosza i stanowić będzie ciekawą alternatywę dla ziemniaków, doskonale urozmaicając uroczyste okazje kulinarne wyjątkowym smakiem i stylowym wyglądem. Teraz możesz cieszyć się jeszcze lepszym smakiem kulek Pommes Noisettes, gdyż zyskały one nową recepturę z mniejszą ilością soli, dzięki czemu są jeszcze zdrowsze. 

Jak przygotować?

1.      W piekarniku

Aby przygotować Pommes Noisettes w piekarniku, należy rozgrzać go do 200ºC (używając funkcji termoobiegu do 180ºC). Zamrożone kuleczki ziemniaczane rozłożyć płasko na blasze. Nie dodawać żadnego tłuszczu. Piec na środkowym poziomie przez ok. 15-20 minut aż do uzyskania jasnozłotego koloru kuleczek. Nie przyrumieniać za bardzo! Należy przewrócić kuleczki w połowie czasu pieczenia.

2.      We frytownicy

Rozgrzać olej do 175ºC. Zamrożone kuleczki ziemniaczane smażyć przez ok. 5 min aż do uzyskania jasnozłotego koloru. Nie przypalać. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu.

 

Propozycja podania

Zielona sałata ze szparagami i Pommes Noisettes

Składniki dla 4 osób:
  • 1 pomidor
  • 1 cebulka szalotka
  • 4 łyżki stołowe octu winnego
  • sól i pieprz
  • 1 szczypta cukru
  • 250 g zielonych szparagów
  • 450 g McCain Pommes Noisettes (1 paczka)
  • 100 g szynki parmeńskiej
Przygotowanie:
  1. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w drobną kostkę. Szalotkę obrać i drobniutko posiekać. Wymieszać ocet winny z solą, pieprzem i cukrem, a następnie połączyć z oliwą. Tak przygotowany sos wymieszać z pokrojonym pomidorem i szalotką.
  2. Szparagi umyć, obrać tylko w dolnej części, odciąć końce, a następnie pociąć w ok. 4 cm kawałki.
  3. Pocięte szparagi gotować w osolonej wodzie przez ok. 7 min. Wyjąć, przelać zimną wodą i odsączyć. Wymieszać z 3 łyżkami wody po gotowaniu szparagów oraz przygotowanym sosem z pomidorem i szalotką. Przykryć i odstawić na ok. 30 min do marynowania, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Kuleczki ziemniaczane McCain Pommes Noisettes przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Podawać razem z sałatką ze szparagów przybranej plastrem szynki parmeńskiej.
Czas przygotowania: 30-60 minut

 

Jagnięcina z sosem gorgonzola i Pommes Noisettes

Składniki dla 4 osób:
  • 450 g McCain Pommes Noisettes (1 paczka)
  • 500 g pomidorów
  • 1 opakowania rukoli
  • 1 cebulki szalotki
  • 1 filetu jagnięcego
  • 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 150 g sera gorgonzola
  • 200 g śmietany
  • 50 ml bulionu
  • 2 łyżki stołowe octu winnego

Przygotowanie:

  1. Kuleczki ziemniaczane McCain Pommes Noisettes przygotować wg instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie umyć i pociąć w plastry pomidory, umyć i osuszyć rukolę oraz obrać i drobno posiekać szalotki.
  2. Na dużej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i przez 4-5 min na dużym ogniu obsmażać jagnięcinę. Posolić, zdjąć z patelni i trzymać pod przykryciem w ciepłym miejscu.
  3. W pozostałym po smażeniu tłuszczu dusić szalotkę. Dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę, śmietanę oraz bulion. Całość topić na małym ogniu ciągle mieszając, aż do uzyskania gładkiej konsystencji sosu. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Pomidory i rukolę wymieszać z sosem z 3 łyżek oliwy i octu winnego, doprawić o smaku solą i pieprzem. Filet jagnięcy pociąć na plastry. Serwować z sosem gorgonzola w towarzystwie kuleczek ziemniaczanych Pommes Noisettes oraz sałatki z rukoli i pomidorów.




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS